Mainos

Suomen Hypoteekkiyhdistys kehottaa malttia asuntolainanottoon

Maltti on valttia asuntokaupoissa, arvioi Suomen Hypoteekkiyhdistys. Asuntolainojen korot jatkavat nousuaan.

Suomen Hypoteekkiyhdistys kehottaa malttiin asuntokaupoissa. Yhdistys on samaa mieltä Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen kanssa siitä, että korkojen nousu euroalueella jatkuu edelleen.

Liikasen lailla myös Suomen Hypoteekkiyhdistys uskoo, että korkojen nousu hillitsee viime vuosien vilkasta asuntokauppaa ja asuntolainojen määrän nopeaa kasvua. Kasvuvauhti ei ole hidastunut odotetusti, koska ohjauskoron nousu on välittynyt Suomeen viiveellä.

-Hypon korkonäkemys on täysin saman suuntainen sekä arvioiden nousun että niiden perusteiden osalta. Taustalla on, kuten pääjohtaja Liikanenkin perusteli, Saksan hyvä talouskehitys ja odotukset euroalueen yleisen kehittymisen osalta myöskin. Hypon korkonäkemys on, että joitakin kymmenyksiä tullaan ylöspäin ensi kesään mennessä, toteaa varatoimitusjohtaja Ari Pauna Suomen Hypoteekkiyhdistyksestä.

Tärkeätä on nyt maltillinen lainanaotto, tinkiminen, oman talouden realistinen arviointi ja lainan yksilöllinen sitominen sekä kiinteään että markkinakorkoon. Suomen Hypoteekkiyhdistyksessä uskotaan, että asuntojen hintojen nousu takavuosien tapaan ei tule jatkumaan, romahduksen merkkejä ei ole olemassa.

-Toivottavasti tämä kehitys johtaa siihen, että kun yleinen korkotaso maltillisesti nousee, niin myöskin asunnon ostajan ostovoima asuntomarkkinoilla kasvaa sitä kautta. Mahdollisesti asuntojen myyntiajat hieman pitenevät ja painopiste muuttuu ostajan puolelle, Pauna sanoo.

Suomen Hypoteekkiyhdistys katsoo, ettei kuluttajilla ole syytä huoleen.

-Korkojen nousua on ennakoitu tapahtuvaksi ja toivomme maltillista kehitystä eikä mihinkään paniikkiin ei ole aihetta lainkaan. Mutta maltti on valttia tällä hetkellä asuntolainamarkkinoilla, sanoo Pauna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.