Suomen hiihtokeskuksissa kolmannes venäläisiä

Venäläismatkailijat ovat jälleen kansoittaneet Suomen hiihtokeskukset. Uutena vuotena maamme suurimmissa keskuksissa noin joka kolmas laskija on kotoisin Venäjältä.

Esimerkiksi Jämsän Himoksella on tänään riittänyt vilskettä.

- Uudenvuoden aikaan venäläisten osuus on meillä noin 30 prosenttia. Loppiaisen jälkeen laskemme, tuleeko nousua. Hyvältä näyttää ainakin tällä hetkellä, kertoo Himosvuori Oy:n markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen.

Myös pohjoisen suurimmissa hiihtokeskuksissa venäläisten osuuden odotetaan hieman kasvavan. Kasvua on luvassa etenkin ensi viikolle.

Pohjoisen keskuksista uudenvuoden viettäjille löytyy vielä katto pään päälle, Himoksella lähes kaikki eli noin 3 000 majoituspaikkaa on sen sijaan myyty.

- Uusi vuosi jakautuu aika selkeästi suomalaisten venäläisten ja virolaisten kesken. Ulkomailta tulleet ovat noin 65 prosenttia kapasiteetista, laskee HimosLomat Oy:n yrittäjä Hannu Haljala.

Venäjältä lyhyt matka

Lyhyt etäisyys esimerkiksi Pietarista on yksi syy viettää vuodenvaihde Suomessa.

- Tämä on hyvin rakennettu Euroopan maa. Tiet ovat hyvät ja kaikki toimii, perustelee lomalle saapunut Alexey Arnautov

Venäläisturisteille järjestetään Himoksella myös runsaasti ohjelmaa, sillä tyypillinen venäläinen perhe käyttää Hannu Haljalan mukaan lähes neljä kertaa enemmän euroja oheisohjelmapalveluihin kuin suomalainen perhe.

- Venäläisiä kiinnostavat etenkin moottorikelkka- ja mönkijäsafarit.

Myös eksoottisesti järjestetty ruokailu kiinnostaa.

- Heitä kiinnostaa esimerkiksi tällaiset luolaruokailut ja savusaunaruokailut, Haljala paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat