Suomen hiihtäjien olympiamatkat päätetty – "Tietävät mitä pääsevät hiihtämään"

Jokainen ensi viikolla alkavissa talviolympialaisissa kilpaileva suomalaishiihtäjä tietää jo vähintään kaksi ensimmäistä kisamatkaansa, kertoo maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä.

Suomen kisajoukkueen eturyhmä lähti torstaina matkaan kohti kisakaupunkia Pyeongchangia. Lähtijöiden joukossa olivat myös suurimmat mitalitoivot Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen.

Maajoukkueen valinnat eri olympiamatkoille ovat herättäneet kisojen alla paljon spekulointia. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan linjaukset on pitkälti jo tehty.

– Matkavalintamme ovat tällä hetkellä urheilijoilla aika hyvin selvillä siinä suhteessa, että he tietävät, mitä pääsevät hiihtämään, Jylhä kertoo MTV Sportille.

– Totta kai on sellaisia asioita, jotka ratkeavat kisojen aikana, kun nähdään, miten kisat lähtevät liikkeelle. Ei ole yhtään sellaista urheilijaa, joka ei tietäisi kahdesta ensimmäisestä matkastaan, Jylhä jatkaa.

Jutun videolla Jylhä kertoo maajoukkueen mitalitavoitteesta sekä suurimpien mitalitoivojen tämän hetken kisakunnosta. Lisää hiihtäjien ajatuksia MTV3-kanavan Tulosruudussa kello 22.25.

Lue myös:

    Uusimmat