Mainos

Suomen Ericsson neuvottelee irtisanomisista

Televiestintäyritys Suomen Ericsson on aloittanut neuvottelut noin 50 työntekijän irtisanomisesta. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee runsaat 1100 ihmistä. Henkilöstön vähentämisneuvottelut eivät koske tuotekehitystä. Näissä toiminnoissa on noin 700 työntekijää.

Nokian ruotsalaiskilpailija ilmoitti jo vuoden vaihteessa laajoista henkilöstövähennyksistä yhtiön toimipisteissä eri puolilla maailmaa, koska erityisesti yhtiön matkapuhelinmyynti ei ole sujunut toivotusti. Ericssonin pyrkimyksenä on vähentää yhteensä noin 11 000 työntekijää tänä ja ensi vuonna. Se on hieman päälle 10 prosenttia yhtiön nykyisestä henkilöstömäärästä.

Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tähdensi, että vielä on liian aikaista sanoa, mistä toiminnoista vähennykset Suomessa tehdään, mutta irtisanottavia tulee olemaan noin 50. Tarkka määrä riippuu mm. siitä, miten paljon vähennyksistä voidaan toteuttaa eläkejärjestelyin tai ulkoistamalla toimintoja. Rantala kertoi, että tuotekehitykseen yhtiö on palkkaamassa lisää työntekijöitä, sillä tarkoitus on keskittää voimavaroja ydinalueille.

Suomen Ericssonilla on toimipisteet Kirkkonummella, Espoossa ja Turussa. Turussa on vain tuotekehitystä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.