Suomen ensimmäinen riistakokki valittiin viikonloppuna

Suomen ensimmäiseksi riistakokiksi on valittu Jyri Hänninen helsinkiläisestä Hotelli Lordista. Lauantaina Rovaniemen Santa Parkissa käydyissä kokkimittelöissä 24-vuotias Hänninen osoittautui ylivoimaiseksi voittajaksi. Tuomariston arvion mukaan Hännisen valmistama kuohkea poronmaksaterriini sekä keitetty poronkieli vaalean rosmariinikastikkeen hunnuttamana olivat maultaan kilpailujen parasta antia. Jälkiruuaksi voittaja tarjosi variksenmarja-konjakkirahkamoussea passionhedelmäkastikkeineen.

Riistakokki-kisassa toiseksi selviytyi Jonas Backman Ahvenanmaan Kvarterskrogen Nerosta ja kolmanneksi suoriutui Marko Palovaara ravintola Sundmansista Helsingistä.

Poronkieli outo raaka-aine

Riistakokki-kilpailun finaalissa kilpailijoiden oli valmistettava poronkielestä, poronmaksasta sekä lisäkeraaka-aineista eli nauriista ja puikulaperunasta ruoka-annokset neljälle hengelle. Jälkiruoan raaka-aineina oli käytettävä variksenmarjaa ja rahkaa. Tuomariston mukaan 12 finalistista usealla oli ongelmia käsitellä poronkieltä. Monetkaan eivät uskaltaneet jättää valmiiseen ruokaan kieltä omassa mallissaan, vaan valmistivat siitä erilaisia mössöjä ja mousseja, mikä ei miellyttänyt raatilaisia.

Vuoden Riistakokki 2000 -kilpailu järjestettiin Suomen Keittiömestarien juhlavuoden kunniaksi. Kaikelle kansalle avoimella ja tästä lähtien vuosittain järjestettävällä kilpailulla halutaan edistää maamme luonnonvaraisten, puhtaiden raaka-aineiden käyttöä sekä niiden tunnettuutta kansainvälisesti. (Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat