Suomen ensimmäinen panssarivaunujen huutokauppa herättää kiinnostusta

Huutokaupassa on tarjolla parikymmentä panssarivaunua, joita puolustusvoimat käytti 1960-luvulla.

Tiistaina pidettävä vanhojen panssarivaunujen huutokauppa Ruoveden Siikakankaalla on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Kyselyjä ja ennakkotarjouksia on tullut ulkomailta asti.

- En usko, että panssarivaunuja myydään kirjallisten tarjousten perusteella, vaan kyllä hinta määräytyy huutokaupassa. Näin kävi hiljattain tykkihuutokaupassa Lievestuoreella, kertoo meklarina toimiva Hannu Orsila.

Myynnissä on parikymmentä panssarivaunua, jotka ovat olleet puolustusvoimien palveluskäytössä 1960-luvulla. Orsila arvelee, että noin puolet vaunuista päätyy Suomeen ja toinen puoli ulkomaille.

Vakavissaan liikkeellä olevista ostajista useat ovat erilaisten museoiden edustajia. Sotamuseo on jo aiemmin ottanut kokoelmiinsa osan sentyyppisistä panssarivaunuista, joista loput ovat nyt tulossa myyntiin.

- Varmaan osa vaunuista menee ulkomaalaisille raharikkaille. Jotkut keräilevät postimerkkejä, toiset panssarivaunuja, tuumii Orsila.

Panssarivaunuja huutokaupataan Suomessa nyt ensimmäisen kerran. Pienempien varusteiden huutokauppoja armeija on järjestänyt aiemminkin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat