Mainos

Suomen eliitin juhlaseuraksi naamavipillä

Finlandia-talon ovilla kävi kuhina keskiviikkoiltana, kun Suomen eliitti juhli valtiopäivien avajaisia Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa. Paikalla oli eduskunnan puhemies puolisoineen, ministereitä, kansanedustajia, armeijan johtoa sekä diplomaattikuntaa ja johtavia virkamiehiä.

Koska paikalla oli runsaasti arvovieraita, seisoivat tuimailmeiset pukumiehet lämpiön vip-tilan oven edessä. Sen sijaan ulko-ovilla turvamiehiä ei ollut, eivätkä vahtimestarit kysyneet tuntemattomiltakaan tulijoilta, millä asioilla he liikkuivat.

Ainakin osa valtiopäivien avajaiskonsertin yleisöstä pääsi keskiviikkona sisään Finlandia-taloon esittämättä edes konserttilippua. Ulko-ovilla ei tarkistettu sisääntulijoiden henkilöyttä, eikä ovilla ollut turvatarkastusta. Pääsylippu pyydettiin näyttämään vasta yläkerran konserttisalin ovella.

Sekä Finlandia-talon johtaja Auni Palo että eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola ovat sitä mieltä, että turvajärjestelyt olivat hyvät. Savolan mukaan paikalla oli riittävästi turvallisuusväkeä tekemässä havaintoja ja huolehtimassa tilanteesta.

Palo ei halua kertoa, miten ulko-ovien vahtimestareita oli ohjeistettu toimimaan, eikä sitä, oliko mahdollisia ohjeita noudatettu.

Tieto konsertista oli saatavilla helposti, sillä esimerkiksi keskiviikkoaamun Helsingin Sanomat kertoi tilaisuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.