Mainos

Suomen edustajisto valmis liittymään Pohjolaan?

Niukka enemmistö henkivakuutusyhtiö Suomen vastuuhenkilöistä näyttää olevan valmiita siihen, että yhtiön uusien vakuutusten myynti lopetetaan ja sen toiminnan annetaan vähitellen hiipua. He hyväksyvät myös vakuutusyhtiö Pohjolan hankkeen siirtää Suomen henkivakuutuskanta Pohjolan omistamaan Henki-Pohjolaan.

Tällaista ratkaisua ennakoi Helsingin Sanomien tänään julkistama kysely, jossa haastateltiin Suomi-yhtiön edustajiston jäseniä. Viime viikolla tehdyssä kyselyssä tavoitettiin 62 edustajistoon kuuluvista 75 henkilöstä.

Vastanneista noin joka kolmas sanoi olevansa vielä epävarma tai ei halunnut ilmaista kantaansa. Jos heidät lasketaan yhteen niiden kanssa, joita kyselyssä ei tavoitettu, epävarmojen leiri kasvaa suurimmaksi.

Kyselyssä tavoitetuista edustajiston jäsenistä nelisenkymmentä prosenttia hyväksyisi ratkaisun, jossa Suomi-yhtiö lopettaa uusien vakuutusten myymisen ja sen henkivakuutusyhtiö Salama myydään Pohjolalle. Kielteisellä kannalla taas on noin neljännes.

Vakuutusyhtiö Suomen tulevaisuudesta päättävä yhtiökokous pidetään 6. toukokuuta. Pohjola tavoittelee fuusiota Suomen kanssa, jolla on noin 6-7 miljardin markan vakuutuskanta. Lisäksi keskinäisellä eli asiakkaidensa omistamalla Suomi-yhtiöllä on ylimääräistä varallisuutta kolmisen miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.