Mainos

Suomen edustajisto päättämään Salamasta

Suomi-yhtiön edustajisto kokoontuu tänään päättämään, onko se valmis myymään henkivakuutusbisneksensä pörssi-Pohjolalle. Osa keskinäisen Suomi-Salaman vakuutuksenottajista pelkää miljardiluokan tappioita, jos yhtiö myöntyy Pohjolan tarjoukseen.

75-jäsenisen edustajiston edessä on tänään ratkaisu siitä, hyväksyäkö tytäryhtiönsä Salaman myyminen Pohjolalle. Suomi-yhtiön hallintoneuvosto hyväksyi jo viime viikolla Salaman kokonaishinnaksi 590 miljoonaa markkaa. Tähän sisältyy korvaus siitä, että Suomi luopuu jatkossa myös uusien henkivakuutusten myynnistä, joka siis keskitetään muodostettavaan Henki-Pohjolaan.

Myös itse Suomi-yhtiö on tarkoitus parin vuoden kuluessa sulauttaa Pohjolaan. Suomi-yhtiön sulauttamiseen liittyvä suuri kysymys on se, kuinka vakuutuksenottajille eli keskinäisen Suomi-Salaman omistajille korvataan sekä päätäntävallan että yhtiön pääomien siirto Pohjolalle.

Pohjolasta on tarjottu Suomen vakuutuksenottajille korvausta päätäntävallan menetyksestä sekä pääomien tuottomarkkoja. Hankkeen vastustajien mukaan Suomi-Salaman varat kuuluvat henkivakuutusten ottajille, siis vakuutusmaksujen maksajille, ei Pohjolalle.

Vakuutuksenottajat kärsisivät eräiden arvioiden mukaan miljardiluokan tappiot Suomi-Salaman toiminnan loppuessa. Joka tapauksessa näyttää todennäköiseltä, että Suomi-yhtiön edustajisto hyväksyy tänään Salaman myynnin.
(MTV3/Jari Saario)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.