Mainos

Suomen Compaqilla "pirun hyvä vuosi"

Maailman tietokonemarkkinoiden ykkönen, amerikkalainen Compaq onnistui lisäämään viime vuonna myyntiään Suomessa runsaat 30 prosenttia edellisvuodesta. Ryppään suomalaisen tytäryhtiön toimitusjohtaja Henrik Gayer luonnehtikin yhtiön viime vuotta "pirun hyväksi", sillä alan markkinoiden kasvu jäi noin 10 prosenttiin.

Hänen mukaansa yhtiö on pystynyt markkinoiden kasvua parempaan, vaikka vertailu tehtäisiin kahdelta edelliseltä vuodelta. Vuonna 1996 Compaqin laitemyynti Suomessa supistui. Koko yhtymän viime vuoden myynti oli lähes 25 miljardia dollaria eli noin 130 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin myynti noin 106 miljardia markkaa. Kasvu oli siis 25 prosenttia.

Voittoaan amerikkalaisrypäs kohotti noin 60 prosentilla 2,1 miljardiin dollariin eli noin 11 miljardiin markkaan. Suomalaisen Compaq Computerin liikevaihto oli 688,5 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 514,5 miljoonaa markkaa. Kasvu oli lähes 34 prosenttia.

Tietokoneiden kappalemääräisen myynnin lisäys jäi noin 2 prosenttiyksikköä pienemmäksi. Yhtiö myi lähes 55000 laitetta. Dollarin vahvistumisen vuoksi amerikkalaisemolle näytettävä nousu jää noin 20 prosenttiin. Gayerin mukaan se ei ole ryppään sisällä kovin kehuttava saavutus, mutta tämän kanssa on elettävä ja muutama vuosi sitten tilanne oli päinvastoin.

Tytäryhtiöiden maakohtaiset tulokset julkistetaan vasta amerikkalaisyhtymän yhtiökokouksen jälkeen, joka pidetään kesäkuun loppuun mennessä. Suomen yhtiön tiedoissa ei ole mukana yhtymään ostetun Tandemin osuutta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.