Mainos

Suomen asukasluku jatkaa kasvuaan

Suomen asukasluku jatkoi kasvuaan viime vuonna. Asukasluku oli vuoden vaihteessa tarkkaan ottaen 5 147 349 henkilöä. Väestörekisterikeskuksen mukaan Suomen asukasluku kasvoi edellisvuodesta 15 000 henkilöllä, joista ulkomaiden kansalaisten osuus oli 6 800 henkilöä. Ulkomaalaisten määrä kasvoi viime vuonna hieman vilkkaammin kuin vuonna 1996.

Suurimmat Suomessa asuvat ulkomaalaisryhmät ovat edelleen venäläiset ja virolaiset. Venäläisiä on yli 14000 ja virolaisia 9600. Lisäksi yli 4 000 ulkomaalaista on vielä rekisterissä entisen Neuvostoliiton passilla. Suurimpiin ulkomaalaisryhmiin kuuluvat myös Somalian kansalaiset, joita on 5 200.

Ulkomaalaisista on EU-maiden kansalaisia 14 900. Heistä noin puolet on Ruotsin kansalaisia. Seuraavaksi eniten Suomessa asuu Saksan kansalaisia.

Suomalaisia EU-maissa

Suomen kansalaisia asui EU-maissa viime vuodenvaihteessa vakinaisesti 147 000 henkeä, heistä 119 000 Ruotsissa. Muissa EU-maissa asuvista Suomen kansalaisista Britanniassa, Espanjassa ja Belgiassa asuvien osuus on kolmen viime vuoden aikana kasvanut suhteellisesti eniten. Tiedot perustuvat väestötietojärjestelmän viime vuodenvaihteen asukaslukuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.