Suomen aseiden suuri määrä esillä ulkomailla

Monet ulkomaiset tiedotusvälineet ovat hämmästelleet uutisissaan aseiden hurjaa määrää Suomessa. Jokelan järkyttävälle tapahtumalle haettiin lehdissä selitystä myös Suomen pimeillä vuodenajoilla ja yleisellä masennuksella.

Suomen aselait sekä aseiden suuri määrä nostettiin esiin monissa ulkomaisissa tiedotusvälineissä Jokelan kouludraaman jälkeen. Esimerkiksi uutiskanava CNN kertoi tv-uutisissaan, että Suomessa on kolmanneksi eniten laillisia käsiaseita maailmassa. Edelle ehättävät vain Yhdysvallat ja Jemen.

"Suomen löysät aselait tarkastelun alla", otsikoi puolestaan brittilehti Mirror nettiuutisissaan.

Monet mediat muistuttivat selvityksestä, jonka mukaan Suomessa on 56 yksityistä asetta sataa asukasta kohti. Samalla kuitenkin mainittiin, että aseilla tehdyt väkivaltarikokset ovat maassa harvinaisia.

Brittilehti Guardian nosti esille myös, että Suomessa tehdään eniten murhia Länsi-Euroopassa. Lehden mukaan tilanne on kuitenkin parempi kuin Venäjällä.

Niin ikään brittiläinen The Times haki selitystä verityölle jopa harvasta asutuksesta. Vähäisen asutuksen ja pimeiden vuodenaikojen Suomessa masennus on yleistä ja ihmiset eristyvät helposti. Tällöin ihmissuhteita haetaan virtuaalimaailmasta, lehti analysoi.

Lukuisat suomalaiset kirjoittivat heti palautetta lehden nettisivuille ja epäilivät, ettei analyysin tekijä ole käynyt Suomessa. "Yllättävää kyllä, monet suomalaiset viettävät onnellista elämää", eräs huomautti.

(MTV3- STT)

Lue myös:

    Uusimmat