Mainos

Suomen Akatemia kiirehtii luovutusten tutkimista

Akatemian mukaan suurhanke on toteutettava valtioneuvoston tai eduskunnan tähän tarkoitukseen erikseen osoittamalla rahoituksella.

Suomen Akatemia pitää professori Heikki Ylikankaan esittämiä tutkimushankkeita ensiarvoisen tärkeinä ja erityisesti luovutuksiin ja sotavankikuolemiin keskittyvien hankkeiden toteuttamista kiireellisenä.

Akatemian mukaan suurhanke on toteutettava normaalin tutkimusrahoituksen ulkopuolella valtioneuvoston tai eduskunnan tähän tarkoitukseen erikseen osoittamalla rahoituksella.

Akatemia ehdottaa lausunnossaan valtioneuvoston kanslialle, että tutkijoista ja asiantuntijoista asetettaisiin työryhmä suunnittelemaan ja organisoimaan tutkimusprojektia ja arvioimaan sen kustannuksia.

Selvitysmies, professori Heikki Ylikangas ehdotti äskettäin Suomesta toisen maailmansodan aikana sekä Saksaan että Neuvostoliittoon luovutettujen siviilien ja sotilasvankien kohtaloiden selvittämistä. Ylikangas suosittelee vähintään yhtä, mutta mahdollisesti jopa kahta erillistä tutkimusprojektia.

Selvityksen taustalla oli Elina Sanan kirja Luovutetut - Suomen ihmisluovutukset Gestapolle ja presidentti Tarja Halosen saama kirje Simon Wiesenthal -keskukselta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.