Mainos

Suomen 3G:n UMTS-lupa vaakalaudalla

Suomen 3G Oy:n UMTS-luvan jatkaminen riippuu laiminlyöntien korjaamisesta. Tammikuun jälkeen tarkastellaan myös muiden UMTS-toimiluvan saaneen kolmen yrityksen tilannetta.

Liikenne- ja viestintäministeriö peruuttaa Suomen 3G Oy:n UMTS-toimiluvan, ellei yhtiö korjaa laiminlyöntejään kolmannen sukupolven matkaviestinverkon rakentamiseksi.

Ministeriö kehottaa yhtiötä antamaan selvityksen viimeistään 7. tammikuuta. Ylijohtaja Harri Pursiainen sanoo, että tämän jälkeen tarkastellaan myös muiden UMTS-toimiluvan saaneiden yritysten tilannetta.

Ministeriö päättää ensi vuoden alussa, vaatiiko se yrityksiltä mahdollisesti lisätoimia verkkojen avaamiseksi tai asetetaanko niille lisää peittovaatimuksia. Toimiluvat ovat Suomen 3G:n lisäksi Elisalla, Soneralla ja Finnetillä. Näistä TeliaSonera ja Elisa ovat jo avanneet UMTS-verkon kaupallisen käyttöön, TeliaSonera lokakuussa ja Elisa tänään.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen painottaa, että UMTS-verkkojen rakentamista on odoteltu jo pitkään.

- Olemme varmasti olleet Euroopan kärsivällisin toimilupaviranomainen. Toimilupa ei tarkoita sitä, että yhtiöllä on vain oikeus rakentaa UMTS-verkko, vaan että yhtiöllä on myös velvollisuus se rakentaa. Ministeriö ei hyväksy tällaisia laiminlyöntejä verkon rakentamisessa, Luhtanen linjasi.

Valtioneuvosto lievensi toimilupien yhteisrakentamista koskevia ehtoja viime keväänä. Uusien ehtojen mukaan teleyrityksen oman verkon tulee kattaa vähintään 35 prosenttia kokonaispeitosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.