Mainos

Suomelta sotilasapua Baltian maille? Stubbin arvio herättää intohimoja Virossa

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) näkemys, jonka mukaan Suomi voisi puolustuslain muutoksen jälkeen avustaa Baltian maita sotilaallisesti, on herättänyt kiinnostusta Virossa.

Postimees-lehti kirjoitti Helsingin Sanomien tekemään Stubb-haastatteluun viitaten lainmuutoksen vaikutuksista. Lehden artikkeliin tulleissa kommenteissa kuitenkin Suomen mahdolliseen sotilasapuun suhtaudutaan kriittisesti. Tässä poimintoja mielipiteistä.

Jos tulee sota Venäjän kanssa, suomalaisista ei ole apua, koska Suomi ei ole Naton jäsen. Kysymys on enemmänkin siitä, että jos Venäjä hyökkää Suomeen, voimmeko me mennä auttamaan heitä yhdessä Naton kanssa.

Suomen tasavallan presidentti on ehdottoman selkeästi ja täysin yksiselitteisesti sanonut, että sotilaallisen hyökkäyksen sattuessa Suomen tasavalta ei anna apua Baltian maille. Ja piste. Kiitos tästä rehellisyydestä. Eiköhän yritetä pärjätä ihan omin avuin.

Jumalan hylkäämät Suomi ja Ruotsi tarvitsevat Viron apua eikä päinvastoin.

Merkittävä askel Suomen puolelta.

Baltian maat eivät kai itse pysy pystyssä, jos joku ei tule niiden avuksi: EU, Nato, Suomi, USA jne... Ei ole kovin hieno juttu.

Laki on yksi asia, toinen asia on todellinen halu tehdä jotain. Viron lapselliset poliitikot näkevät tästä unia ja ryhtyvät vielä uskomaan, että kaikki tulevat apuun. Kun paukku tulee, olemme yksin. Suomi on jo yhden kerran kääntänyt selkänsä Virolle. Antoi riemuissaan venäläisille Suomen valtion puolesta taistelleita miehiä ja Suomeen paenneet virolaiset ja tähän päälle vielä inkeriläiset ja karjalaiset. Neukkula ei antanut virolaisille turvapaikkaa. Tämän korvaamiseksi pitäisi Suomen antaa automaattisesti virolaisille Suomen kansalaisuus. Vähemmällä asialla näitä sikamaisuuksia ei korvata.

Minä virolaisena toivotan Pekan aina tervetulleeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.