Mainos

Suomelta perätään tekijänoikeuslakia

EU:n komissio perää Suomelta tekijänoikeuslain- ja arvopaperimarkkinalainsäädännön uudistamista. Molempia asioita asioita koskevat direktiivit olisi pitänyt saattaa voimaan jo viime vuonna, mutta asia on Suomessa vielä kesken.

Tekijänoikeuslakeihin on tulossa perusteellinen remontti. Arvopaperimarkkinoilla kyse on tiedonvaihdosta EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Direktiivin mukaan tietoja ei saa antaa EU:n ulkopuolelle ilman, että samalla sovitaan asianmukaisesta salassapidosta.

Komissio on ilmoittanut lähettävänsä Suomelle niin sanotun perustellun lausunnon molemmista direktiiveistä. Perustellussa lausunnossa ilmoitetaan aikaraja, jonka jälkeen komissio voi viedä jäsenmaan EY-tuomioistuimeen.

Suomi ei ainoana myöhässä

Hallitus antoi kertaalleen esityksen uudesta tekijänoikeuslainsäädännöstä eduskunnalle jo viime vuoden lopulla, mutta uudistuksesta ei syntynyt sopua ennen vaaleja. Hallituksen esityksen mukaan esimerkiksi piraattitallenteita tuonti Suomeen olisi kielletty kokonaan. Uusi esitys on määrä antaa syksyllä.

Tekijänoikeuslainsäädännön uudistus on onnistunut vasta Kreikassa, Tanskassa, Italiassa ja Itävallassa, joten komissio uhkaa toimillaan Suomen lisäksi myös kymmentä muuta EU-maata. Sen sijaan arvopaperimarkkinoiden tiedonvaihto pitää laittaa kuntoon enää Suomessa ja Kreikassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.