Mainos

Suomelta lisätukea Irakin sodan uhreille

Ulkoasiainministeriö on myöntänyt 3,2 miljoonaa euroa humanitaarista apua Irakin sodan uhreille.

Ministeriö myönsi YK:n ruokaohjelmalle (WFP) 2 000 000 euroa, lastenrahasto UNICEF:lle 700 000 euroa, Kansainväliselle siirtolaisjärjestölle (IOM) 300 000 euroa sekä räjähtämättömien ammusten ja miinojen raivaamiseen UNMASin (United Nations Mine Action Service) kautta 200 000 euroa.

Suomen myöntämä apu on vastaus YK:n avustusjärjestöjen yhteisvetoomukseen, jonka he esittivät viime viikon lopulla. Yhteensä 2,05 miljardin euron yhteisvetoomus on YK:n historian suurin ja sillä katetaan puolen vuoden tarpeet. WFP:n osuus koko vetoomuksesta on 1,2 miljardia euroa. Muiden 15 avustusjärjestön osuus on loput 800 miljoonaa euroa.

Avun turvin WFP aloittaa julkisen ruuanjakelun Irakin sisällä niin pian kuin tilanne sallii. UNICEF:n tehtävä on taata juomavesihuollon ja hygieniaolosuhteiden parantaminen. IOM auttaa Keski- ja Etelä-Irakin maansisäisiä pakolaisia, joiden määrän pelätään nousevan sodan pitkittyessä.

Ulkoasiainministeriö myönsi viikko sitten 1,6 miljoonan euroa Punaiselle Ristille / ICRC:lle, Kirkon Ulkomaanavulle ja OCHA:lle Irakin sodan uhrien avustustyöhön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.