Mainos

Suomelta apua Perun järistysalueelle

Suomi lähettää 390 000 euron avustuksen Perun maanjäristysalueelle. Varoilla kunnostetaan koulukeskus, jonka maanjäristys tuhosi kuun puolivälissä.

Suomi lahjoittaa 390 000 euroa Perun maanjäristyksen tuhojen korjaamiseen. Suomen World Vision ryhtyy lahjoitusvaroin rakentamaan ja korjaamaan maanjäristyksen tuhoamaa San Martinin koulukeskusta Ican alueella Piscossa. Koulukeskuksen kunnostus rahoitetaan ulkoministeriön ja suomalaisten lahjoittajien tuella.

Voimakas maanjäristys ravisteli Perua 15. elokuuta. Pahiten kärsineellä alueella Icassa 500 ihmistä kuoli, lähes tuhat loukkaantui ja 90 prosenttia alueen miljoonan ihmisen väestöstä kärsi aineellisia vahinkoja. Ihmiset ovat menettäneet kotinsa osittain tai kokonaan, ja koulut, terveyspisteet sekä tiestö ovat kärsineet.

Perun World Vision oli ensimmäinen järistysalueelle saapunut avustusjärjestö. World Vision käynnisti vuorokauden sisällä veden, lääkkeiden, huopien ja muun ensiavun toimittamisen ihmisille ja suunnittelee laajamittaista jälleenrakennustyötä infrastruktuurin korjaamiseksi.

Suomen World Visionin lahjoitustili on Nordea: 174530-28185, viite 3913.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.