Mainos

Suomelta apua kehitysmaiden ilmastoponnisteluihin

Suomi on valmis lisäämään tukeaan ja myös rahoitustaan kehitysmaille niiden ilmastohankkeisiin. Tätä korosti ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) pitäessään Suomen puheenvuoron YK:n ilmastokokouksen täysistunnossa Buenos Airesissa eilen.

Haavisto huomautti, että noin puolet Suomen uusista kehitysapuhankkeista on suunnattu ympäristö- ja ilmastoprojekteihin.

Haavisto piti tärkeänä, että vähiten kehittyneiden maiden tarpeet otetaan huomioon, kun Kioton ilmastosopimuksen mukaisia uusia joustomekanismeja kehitetään. Hän mainitsi erityisesti aavikoitumista vastaan taistelemisen Afrikassa, jollaisten hankkeiden rahoitus on ongelmallista.

Haavisto otti esiin myös metsät, joiden mahdollisuudet hiiliä sitovina nieluina pitäisi kytkeä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen sekä aavikoitumisen estämiseen. Hänen mukaansa maailmanlaajuinen näkemys suhtautumisessa metsiin on välttämätön.

Haaviston mukaan viime aikoina koetut luonnonkatastrofit kuten hurrikaanit ja tulvat todistavat lisäaskelten tärkeydestä ilmastokysymyksissä.
Hän piti tärkeänä, että Buenos Airesin ilmastokokous pystyy ennen hajaantumistaan sopimaan konkreettisesta työohjelmasta, joka kiinnittäisi erityistä huomiota kehitysmaihin. Ohjelman tulisi pitää sisällään Kiotossa sovittujen mekanismien aikataulut ja sitoutumisen niihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.