Mainos

Suomelle taas moitteita naisiin kohdistuvasta väkivallasta

Suomi on saanut jälleen moitteita naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Amnesty Internationalin tuore vuosiraportti moittii Suomen hallitusta riittämättömistä toimista naisiin kohdistuvan väkivallan estämiseksi ja uhrien auttamiseksi.

Yksi ongelma on, että Suomessa osa seksuaalirikoksista on yhä asianomistajarikoksia.

- Kyse on poliittisesta tahdosta. Tarvitaan lainsäädännön ja käytäntöjen muutoksia. Asenteet naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kohtaan ovat Suomessa edelleen vähätteleviä. Sitä ei pidetä riittävän tärkeänä asiana niin, että siihen pitäisi puuttua, sanoo Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

- Nykyinen hallitus on ilmoittanut kirjoittavansa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa varten erityisen toimintaohjelman. Tämä on positiivinen asia, mutta ohjelma on edelleenkin vain paperi, sitä pitää myös toteuttaa ja sille pitää antaa riittäviä resursseja, Johansson jatkaa.

Järjestö on moittinut Suomen hallitusta tehottomista toimista naisten auttamiseksi jo vuoden 2005 vuosiraportistaan lähtien vuosittain.

Myös lasten säilöönotto kyseenalaista

Suomea koskevassa osuudessa Amnesty kiinnittää huomiota myös alaikäisten turvapaikanhakijoiden säilöönottoon sekä EU:n sisäisten eli niin sanottujen Dublin-palautusten määrän kasvuun.

- Amnestyn mielestä pitäisi löytää muita keinoja kuin pitää lapsia säilössä, vankilassa. Tälläkin hetkellä säilössä on useita lapsia, Johansson huomauttaa.

Aiemmin Amnesty on moittinut Suomea myös siviilipalveluslaista.

Amnestyn raportti sisältää tietoa yli 150 maan ihmisoikeustilanteesta vuonna 2008.

Lue myös:

Katso Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johanssonin haastattelun ensimmäinen osa (Huomenta Suomi 28.5.2009)

Katso Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johanssonin haastattelun toinen osa (Huomenta Suomi 28.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.