Mainos

Suomella lääkettä 1,5 miljoonalle sairastuneelle

Suomessa valmistaudutaan sikainfluenssan mahdolliseen leviämiseen Eurooppaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antaa lähipäivinä sairaaloille ja terveyskeskuksille ohjeita siitä, miten sikainfluenssan riskiin varaudutaan.

Tällä haavaa Suomessa ei arvioida olevan tarvetta suuriin operaatioihin.

Viranomaiset: Suomessa riittävästi lääkkeitä sikainfluenssaan

Suomessa olevat lääkkeet riittävät, jos sikainfluenssa leviää laajasti maahan. Viranomaisten mukaan varastossa on tällä haavaa vajaat 1,5 miljoonaa sellaista lääkekuuria, jotka nykytiedon perusteella tehoavat tautiin.

Lääkkeet riittäisivät kaikille, koska väestöstä kolmannes sairastuu pandemioissa. Lääkkeet jaettaisiin terveydenhuoltojärjestelmän kautta. Niitä ei myydä yksityisille ihmisille apteekeissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan kaikissa Suomen sairaaloissa pystytään hoitamaan yksittäistapauksia. Jos pandemia puhkeaisi, sairaanhoitopiireissä otettaisiin käyttöön erityisjärjestelyt.

Myös antibiootteja on sosiaali ja terveysministeriön mukaan riittävästi. Lisäksi rokotteita hankitaan, jos sellainen saadaan kehitettyä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tieto taudin vakavuudesta selviää kahden kolmen viikon sisällä.

"Ei aihetta huoleen"

Suomessa ei ole valmistautumisesta huolimatta syytä huoleen sikainfluenssan takia, rauhoittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Laitos muistuttaa, ettei edes matkustusrajoituksia ole annettu.

Maailman terveysjärjestö WHO kehottaa matkailijoita noudattamaan huolellisesti hygieniaa ja välttämään ihmisiä, joilla on parhaillaan oireinen infektiotauti

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.