Mainos

Suomeenkin kaivataan lapsiasiamiestä

RKP:n kansanedustaja Margareta Pietikäinen ja Ruotsin lapsiasiamies Lena Nyberg ovat sitä mieltä, että myös Suomeen olisi saatava lapsiasiamiehen virka. Suomessa asiasta on puhuttu jo vuosia, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Syksyllä sosiaali- ja terveysministeriön budjettiehdotuksessa oli varattu määräraha lapsiasiamiehen viran perustamiseen, mutta valtiovarainministeriö ei hyväksynyt ehdotusta. -Toivo on nyt eduskunnassa, Margareta Pietikäinen sanoo.

Pietikäinen on tehnyt raha-asia-aloitteen, jotta myös suomalaislapsille ja -nuorille saataisiin oma asiamies. Pietikäisen mukaan lasten pahoinvointi on lisääntynyt Suomessa huomattavasti viime vuosina. Tästä kertoo muun muassa lastensuojelun kasvanut tarve.

Kaikissa muissa Pohjoismaissa on oma barnombudsman eli lapsiasiamies. Ruotsissa virkaa hoitava Lena Nyberg suositteleekin viran perustamista myös Suomeen. -Minusta on erittäin tärkeää, että lapsilla on joku, joka ajaa heidän etuaan suhteessa eduskuntaan, hallitukseen ja päätöksentekijöihin, Nyberg painottaa. Tampere on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalainen kunta, joka on tehnyt päätöksen kyseisen viran perustamisesta. Tampere päätti asian viime vuonna.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.