Mainos

Suomeen uusia pelastushelikoptereita

Copterline on uusinut pelastushelikopterikalustoa. Myös Mediheli aikoo siirtyä uuteen kopterikantaan.

Uusi pelastushelikopteri

Copterline Oy on esitellyt uuden sukupolven pelastushelikoptereita, joilla on tarkoitus korvata Oulun, Vaasan ja Varkauden vanhat pelastuskopterit lähipäivien aikana.

Vuoden alussa voimaan astuneet ilmailumääräykset edellyttävät pelastushelikoptereilta muun muassa aikaisempaa parempaa suorituskykyä ja pimeälento-ominaisuuksia. Copterlinen hankkimat EC 135 -kopterit täyttävät uudet vaatimukset. Lisäksi niissä on tilavampi matkustamo, suurempi toimintasäde ja matalampi melutaso kuin vanhoissa BO 105 -helikoptereissa.

Nykyisten kolmen EC 135 -kopterin lisäksi Copterline tuo heinäkuussa Suomeen vielä neljä uutta pelastuskopteria.

Toimitusjohtaja Kari Ljungbergin mukaan yhden sijoituspaikka voisi olla esimerkiksi Tampere, jossa ei vielä ole omaa pelastuskopteria. Kaikkiaan kyseessä on 25 miljoonan euron investointi. Suomeen on nyt ensimmäistä kertaa hankittu uusia pelastushelikoptereita, aiemmin siviilipuolen helikopterit on hankittu maahan käytettyinä, Ljungberg kertoo.

Vaasassa toimivan Pete-pelastushelikopterin toiminnanjohtajan Lars-Eric Östergårdin mukaan uuden kaluston myötä toimintamahdollisuudet paranevat merkittävästi. Potilaan hoitotilat ovat aivan eri luokkaa kuin vanhassa kalustossa.

Peten lisäksi Copterline tuottaa lentopalvelut ja kaluston Oulussa toimivalle Sepelle ja Varkauden Ilmarille. Toiminnasta vastaava paikallinen yhdistys puolestaan järjestää tarvittavat lääkäri- ja muut palvelut.

Copterline on Suomen suurin helikopterioperaattori. Pelastushelikopteritoiminnan lisäksi yhtiö hoitaa muun muassa reittiliikennettä Helsingistä Tallinnaan.

Myös Mediheli ilmoitti illansuussa siirtyvänsä kesällä uuteen kopterikantaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.