Mainos

Suomeen uusi valtakunnallinen tietoliikenneoperaattori

Yhtiöiden mukaan uusi operaattori keskittyy valtakunnalliseen mobiililiiketoimintaan ja alueellisen kiinteän verkon liiketoimintaan. Toteuttaminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten lupaa.

Suomeen syntyy uusi valtakunnallinen tietoliikenneoperaattori. Operaattoriin yhdistetään kuuden alueellisen puhelinyhtiön liiketoiminnat ja Finnetin valtakunnalliset liiketoiminnat.

Taustalla on maakunnallisten puhelinyhtiöiden edunvalvonnasta vastanneen Finnet-liiton repeytyminen kahtia.

Järjestelyssä ovat mukana Finnet, Lohjan Puhelin, Lännen Puhelin, Oulun Puhelin, Päijät-Hämeen Puhelin ja Satakunnan Puhelin sekä kuopiolainen Enfo. Yhtiöiden yhteenlaskettu henkilömäärä on noin 1300 ja liikevaihto yli 600 miljoonaa euroa.

Uuden yhtiön kaksi tukijalkaa ovat valtakunnalliset mobiililiiketoiminnot eli DNA ja alueellinen kiinteän verkon liiketoiminta.

Finnetin toimitusjohtajan Jan-Erik Frostdahlin mukaan mobiilipuoli vetää hyvin ja saa jatkaa omana yksikkönään. Pääsihti on kiinteissä verkoissa eli paikallisten yhtiöiden tietoliikenne- ja kaapelitelevisiotoiminnoissa.

Uuden kasvuhakuisen yhtiön kilpailuvalttina on Frostdahlin mukaan paikallisuus. Toimintojen siirtämisiä ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitteilla, vaikka tehostamista Forstdahlin mukaan oletettavasti tapahtuukin. Yksityiskohdista on hänen mukaansa ennenaikaista puhua.

Myös muun muassa tarkemmista omistussuhteista ja yhtiön nimestä kerrotaan, kun lopulliset päätökset on tehty. Muillakin yhtiöillä on mahdollisuus liittyä myöhemmin mukaan.

Järjestely olisi tarkoitus toteuttaa vuoden loppuun mennessä. Toteuttaminen edellyttää vielä muun muassa kilpailuviranomaisen lupaa.

Finnet kertoi myös ostaneensa Lohjan Puhelimen. Lohja on etelässä vahvempia asemia havittelevalle Finnetille strategisesti tärkeä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.