Mainos

Suomeen tuodussa siipikarjanlihassa usein salmonellaa

Elintarvikeviraston tarkastuksissa salmonellaa löytyi muun muassa Puolasta, Unkarista, Ranskasta ja Brasiliasta tuodussa siipikarjanlihassa.

Suomeen tuodussa siipikarjanlihassa on usein salmonellaa. Viime vuonna lähes joka viidennestä tarkastetusta lihaerästä löydettiin taudinaiheuttajaa, vaikka alkuperämaan todistusten mukaan lihan piti olla puhdasta.

Elintarvikeviraston tarkastuksissa selvitettiin maahantuodun siipikarjanlihan ja tätä lihaa sisältävien raakalihavalmisteiden laatua. Tutkituista 54 lihaerästä salmonellaa todettiin yhdeksässä, kertoo Maaseudun tulevaisuus.

Salmonellaa löytyi muun muassa Puolasta, Unkarista, Ranskasta ja Brasiliasta tuodussa siipikarjanlihassa. Pistokokeilla tutkittiin vain muutama prosentti kokonaistuonnista.

Elintarvikeviraston mukaan Suomeen tuotiin siipikarjanlihaa noin 7,1 miljoonaa kiloa viime vuonna. Etenkin broilerinlihan tuonti kasvoi.

Suomalaisilla maatiloilla salmonellatilanne sen sijaan on viraston mukaan erittäin hyvä. Koko maassa rajoittavien määräysten alla on kaksi nautatilaa Pohjois-Savossa ja yksi sikatila Pohjanmaalla. Viime vuonna salmonellaa ei todettu yhdelläkään kananmunia tuottavalla tilalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.