Mainos

Suomeen tultu laittomasti väärennetyillä romanialaispapereilla

Vainikkalan rajanylityspaikalta on otettu kiinni henkilöitä, joiden epäillään saapuneen maahan väärennetyillä romanialaispapereilla.

Kesäkuun 15. päivä rajanylityspaikalle saapui Allegro-junalla kaksi moldovalaista, jotka esittivät väärennetyiksi epäillyt Romanian henkilökortit Schengen-alueelle oikeuttavina matkustusasiakirjoina.

Henkilöt otettiin kiinni väärennyksestä epäiltyinä.

Puoliltapäivin Vainikkalaan saapui Allegro-junalla 32-vuotias moldovalaismies, joka esitti myös väärennetyksi epäillyn Romanian henkilökortin. Mies otettiin kiinni. Häntä epäiltiin väärennyksen lisäksi laittoman maahantulon järjestämisestä.

Myöhemmin saman päivän aikana Venäjän rajavartiopalvelu poisti Allegro-junasta Viipurissa moldovalaisen miehen, joka oli esittänyt Romanian henkilökortin.

Esitutkinnassa 32-vuotias moldovalaismies on myöntänyt laittoman maahantulon järjestämisen ja väärennyksen.

Miehen mukaan väärennetyn Romanian henkilökortin saamisen ehtona oli ollut, että hän saattaa laittomasti kolme muutakin henkilöä Venäjältä Suomen kautta Italiaan.

Mies on haastettu Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen, missä asiaa käsitellään syyskuun lopussa.

Maahanmuuttovirasto on käännyttänyt miehen Venäjälle. Mies on määrätty viiden vuoden maahantulokieltoon Schengen-alueelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.