Mainos

Suomeen puuhataan uutta puoluetta

Suomeen ollaan puuhaamassa jälleen uutta puoluetta. Joukko EU:n vastaisesta liikkeestä tunnetuksi tulleita kansalaisia haastaa hankkeellaan nykypuolueet keskusteluun "viisaasta kehityksestä". Ryhmän mielestä puoluekenttä on harmonisoitunut; Suomesta puuttuu todellinen oppositio.

Yhdistysrekisteriin puolue on aluksi menossa nimellä Viisaan Kehityksen ja Tulevaisuuden Puolesta (VKTP). Todennäköisesti nimi muuttuu siinä vaiheessa, kun puolue on päässyt puoluerekisteriin.

Kannattajanimien keruu alkoi viime viikolla, ja ensi viikolla puuhamiehet siirtyvät kaduille. Tavoitteena on, että vaadittavat 5000 nimeä olisivat koossa jo elokuussa. Joka tapauksessa uudella puolueella on tähtäimessä ensi kevään eduskuntavaalit.

Tässä vaiheessa liikkeen näkyvimpinä niminä ovat Vaihtoehto EU:lle -yhdistyksen puheenjohtaja opettaja Ulla Klötzer, toimittaja-kirjailija Eero Taivalsaari ja kirjailija Pirkko Lindberg. Puolueen taustakuvioissa on mukana Muutos 99 -kansalaisliike.

Taivalsaaren mukaan hanke lähti liikkeelle silloin, kun vihreä liitto talvella teki Emu-päätöksen. Hän kysyi, mikä yhteenliittymä voisi Suomessa enää olla uskottava, kun jopa vihreä liitto on asettunut kannattamaan kehitystä, joka johtaa biosfäärin tuhoutumiseen.

Irti EU:sta

Puolueen perustamisen lähtökohtana on siis se, että nykymenolle on saatava vastavoima.
-Teollisuusmaiden ihmisten enemmistö on tietoinen siitä, että valtavirtakehitys johtaa peruuttamattomaan umpikujaan, mainitaan puolueen alustavia tavoitteita esittelevässä tekstissä. Puolueen yleisissä tavoitteissa tuodaan esiin mm. halu vähäosaisten asioiden ajamiseen sekä keskustelu niistä tekijöistä, jotka ovat synnyttäneet ja pahentavat köyhyyttä, syrjäytymistä ja ympäristötuhoa.

Kaiken taustalla ovat kuitenkin joka tapauksessa EU:n luomat kauhut, vaikkei tätä kirjainlyhennettä mainitakaan kuin kerran puolueen kaksisivuisessa esittelytekstissä. -Jotta voimme täysipainoisesti tukea inhimillistä ja ekologista arvomaailmaa ja käytäntöä, haluamme irrottaa Suomen EU:sta sekä muista globalisaatiota ajavista rakenteista, korostaa VKTP.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.