Mainos

Suomeen kaksi uutta ydinvoimalaa

Suomeen rakennetaan kaksi uutta ydinvoimalaa. Eduskunta on hyväksynyt energiayhtiö Teollisuuden Voiman hakemuksen rakentaa uusi ydinvoimala Olkiluotoon. Eduskunta hyväksyi ydinvoimalaluvan äänin 120-72. Tyhjää äänesti 2. Poissa oli 5 edustajaa.

Eduskunta on hyväksynyt myös energiayhtiö Fennovoiman ydinvoimaluvan äänin 121-71. Fennovoima rakentaa uuden voimalan Pohjois-Suomeen joko Simoon tai Pyhäjoelle. Paikka varmistuu myöhemmin.

Kokoomus äänesti yhtä edustajaa lukuun ottamatta molempien voimaloiden puolesta. Vihreiden ja perussuomalaisten kaikki edustajat vastustivat molempia. Suurin osa keskustan edustajista äänesti voimaloiden puolesta. Vasemmistoliitosta vain kaksi kannatti voimaloita. Sosiaalidemokraattien ja kristillisten äänet jakautuivat lähes tasan.

Uusista voimaloista tulee järjestyksessä Suomen kuudes ja seitsemäs ydinvoimala. Kaksi Suomen ydinvoimaloista sijaitsee Olkiluodossa ja kaksi Loviisassa. Teollisuuden Voiman viidennen yksikön Olkiluoto-3:n rakentaminen on edelleen kesken.

Mielenosoittajat poistettiin lehtereiltä

Teollisuuden Voiman ydinvoimalaäänestyksen jälkeen eduskunnan lehtereiltä poistettiin kaksi mielenosoittajaa. Muutama ihminen heitti lehtereiltä paperisilppua alas edustajien niskaan ja ryhtyi laulamaan Maamme-laulua uusilla uraani-sanoilla.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö keskeytti äänestykset siksi aikaa kun eduskunnan vartijat poistivat mielenosoittajat salista.

Katso miten kansanedustajat äänestivät

Katso miten kansanedustajat äänestivät

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.