Mainos

Suomeen ensimmäinen virtuaalisairaala

Turussa on aloittelemassa toimintaansa Internetin kautta palvelujaan tarjoava virtuaalisairaala. Sairaala sai toimiluvan Lounais-Suomen lääninhallitukselta toukokuun alussa.

Atuline-virtuaalisairaalan asiantuntijoina toimivat laillistetut lääkärit. Asiakkaat voivat kysyä heiltä lääketieteellistä neuvoa Internet-liittymänsä kautta. Tarpeen tullen verkkolääkäri voi esimerkiksi kirjoittaa potilaalle lähetteen johonkin palveluverkkoon kuuluvista sairaaloista. Tällä hetkellä Atuline-palvelussa on 40 terveyskeskusta ja sairaalaa kymmenessä eurooppalaisessa maassa.

Konsultoivat asiantuntijat toimivat Atuline-verkossa omalla nimellään ja lääkärin vastuulla. Lääkärinpalkkiot heille maksetaan joko pankki- tai internetpalvelun kautta.

Virtuaalisairaalan kokeiluvaihe alkaa syksyllä ja muutama kuukausi sen jälkeen sen pitäisi tulla suuren yleisön ulottuville. Atulinen johtava lääkäri on Turun yliopistollisen sairaalan lääketieteellisen tietotekniikan dosentti Jari Forsström. Atulinen kehittelyssä on ollut muun muassa Turun yliopiston ja TYKS:n telelääketieteen tutkijoita. Palvelun kaupallistaja on turkulainen Multimedica Oy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.