Mainos

Suomea markkinoidaan matkailuammattilaisille Kuopiossa

Yli 300 matkailun ammattilaista kotimaasta ja lähes saman verran ulkomaalaisia ostajia on kokoontunut Kuopioon Matkailun edistämiskeskuksen isännöimään tapahtumaan.

Purpuri-tapahtuma on suurin maassamme järjestettävä alan kohtaaminen. Joka toinen vuosi järjestettävä matkailutapahtuma pidetään nyt ensimmäistä kertaa Itä-Suomessa.

Matkailulla onkin Itä-Suomelle yhä suurempi merkitys tulonlähteenä. Isoa roolia itärajan läheisyydessä näyttelevät venäläisturistit, joita tulee rajan takaa koko ajan enemmän ja enemmän. Enää heitä ei katsota väheksyen, sillä heillä on rahaa ja sitä myös käytetään.

Koko maassa matkailutulo jatkaa kasvamistaan vuosi vuodelta. Eniten osuuttaan ulkomaalaisista ovat kasvattaneet venäläisten ohella ruotsalaiset. Alueellisesti kasvu oli viime vuonna suurinta Etelä-Suomessa ja Ahvenanmaalla, Kuusamossa ja Lapissa ulkomaalaisten yöpymiset sen sijaan vähenivät. Tämä selittyy paljolti saksalaisten Nordkapin-matkaajien määrän laskuna. Saksalaisten yöpymiset maassamme vähenivät vajaalla kuudellakymmenellä tuhannella.
(MTV3/Esa Mäkinen)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.