Mainos

Suomalaisyritykset voittivat Viron kiistan

Suomalaisyritykset Arctia, Saimaa Lines ja Teräsbetoni sekä virolainen Silfin ovat voittaneet Viron koreimmassa oikeudessa Finest Hotel Groupin osakkeita koskevan kanteensa.

Lähes kaksi vuotta sitten alkanut kiista johti runsas vuosi sitten oikeuskäsittelyyn, joka näytti aluksi päättyvän suomalaisyritysten vahingoksi. Tallinnan kaupunkioikeus nimittäin hylkäsi kaikki yritysten vaatimukset. Hovioikeudessa asia kääntyi toisin päin, ja nyt korkein oikeus vahvisti päätöksen.

Riita sai alkunsa kun konkurssiin menneen Tallinnan hotellit -yhtymän konkurssipesän haltijat myivät toukokuussa 1996 Finest Hotel Groupin osakkeita Stock Development -yhtiölle runsaan viiden miljoonan kruunun hinnasta. Kanteen nostaneet yhtiöt katsoivat, että heillä oli etuosto-oikeus osakkeisiin. Samalla kannalla olivat myös hovioikeus ja korkein oikeus, jotka myös hylkäsivät Stock Developmentin valitukset.

Täysin loppuun ei juttua ole vielä saatu, sillä nyt voittaneet yhtiöt aloittivat torstaina hovioikeudessa uuden oikeustaistelun koko osakesalkun kohtalosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.