Mainos

Suomalaisyritykset pohjoismaiden kannattavimpia

Suomalaisyritykset pärjäävät hyvin pohjoismaisiin kilpailijoihinsa verrattuna. Myös konkurssit ovat Suomessa edelleen vähentyneet toisin kuin Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, ilmenee Suomen Asiakastiedon ja kolmen muun pohjoismaisen luottotietoyhtiön tutkimuksesta.

Kannattavuuden ja vakavaraisuuden kehitys on Suomessa Pohjoismaiden paras. Suomalaisyrityksissä kannattavuus kasvoi edellisvuodesta yli 25 prosenttia ja vakavaraisuus reilut seitsemän prosenttia. Kaikkien suomalaisyritysten keskimääräinen omavaraisuusaste oli viime vuonna 45,2 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi hitaimmin Suomessa

Varastotöitä

Sen sijaan liikevaihdon kasvu oli hitainta Suomessa, vaikkakaan erot maiden välillä eivät ole merkittäviä, tutkimuksessa sanotaan. Konkurssit ovat tänä vuonna vähentyneet edelleen vain Suomessa. Norjassa konkurssien lisääntyminen noin neljänneksellä johtuu yritysmäärän voimakkaasta kasvusta 1990-luvun puolivälin jälkeen, ylisuurista odotuksista sekä muita Pohjoismaita tiukemmasta konkurssilainsäädännöstä.

Tutkimuksessa oli mukana noin 350 000 osakeyhtiötä, jotka olivat julkistaneet tilinpäätöksen vuosilta 1998 ja 1999. Selvitys tehtiin syyskuussa. Tutkimuksen mukaan suomalaisten hyvää menestystä selittää se, etteivät heikoimmin menestyneet yritykset julkistaneet tilipäätöstietojaan. Suomessa yritykset julkistavat tilinpäätöksiä pohjoismaisia kumppaneitaan vähemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.