Mainos

Suomalaisyritykset ihmettelevät Alkon kauppoja

Suomalaiset hotelliyhtiöt ihmettelevät, miksi Alko ei edes kysynyt niiltä tarjouksia suunnitellessaan hotelli- ja ravintolatoimintansa myyntiä.

Valtion Alko-yhtiöt ilmoitti ennen joulua myyvänsä Arctia-ketjun ruotsalaiselle Scandic Hotelsille. Alkon pääjohtaja Ilkka Suominen totesi tuolloin, että kauppa lopettaa alan suomalaisyritysten alituisen "kitinän" Arctian pönkittämisestä alkoholimonopolin avulla.

Nyt S-ryhmään kuuluvan Sokos-hotellien ja Tradeka -ryhmään lukeutuvan Restelin johtajat kummastelevat Keskisuomalaisen haastattelussa, miksi valtionyhtiö halusi päästää ruotsalaispääomaa kilpailemaan hotellibisnekseen.

Alko luovuttaa Arctian 22 hotellia ja 25 ravintolaa Scandicille virallisesti huhtikuussa. VR:n junaravintoloiden kohtaloa ei ole vielä ratkaistu.

Alkoyhtiöiden varatoimitusjohtaja Veikko Kasurinen sanoo Keskisuomalaisessa, että kotimaan vaihtoehdot olivat taloudellisesti ruotsalaista huonompia. Hän sanoo myös, ettei Alkon käytös ole valtionyhtiölle outoa, koska toiminnot tapahtuvat Suomessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.