Mainos

Suomalaisyrityksen irtisanomia työntekijöitä meni nälkälakkoon Meksikossa

Suomalaisen PKC Groupin 11 entistä työntekijää on aloittanut nälkälakon Meksikossa. Viime kuussa irtisanotut työntekijät vaativat työsuhteiden palauttamista ja ay-oikeuksien tunnustamista.

PKC Group irtisanoi joulukuun puolivälissä Meksikossa Acuñan tehtailta 122 työntekijää. Työntekijöiden joukossa oli 18 henkilöä, jotka kuuluvat Meksikon kaivostyöntekijäliiton paikallisosaston toimikuntaan.

Liitto epäileekin, että työntekijöiden irtisanomisen taustalla on viime vuonna tapahtunut äänestys PKC:n tehtailla, missä päätettiin työntekijöiden ammattiliitosta.

PKC Goup oli tehnyt Meksikossa niin sanotun suojelusopimuksen CTM-ammattiliiton kanssa. Suojelusopimuksella estettiin PKC:n työntekijöiden järjestäytyminen riippumattomaan ammattiliittoon Los Minerosiin. Lokakuussa järjestetyssä äänestyksessä Los Minerosia kannatti 2 311 työntekijää, ja CTM-liitto sai 198 ääntä enemmän.

Irtisanottujen työntekijöiden nälkälakosta kertoo yhdysvaltalainen verkkosivusto Solidaritycenter.

MTV3:n 45 minuuttia kertoi viime keväänä, että vapaa järjestäytyminen ei toteutunut PKC Groupin Meksikon-tehtailla. Niillä oli käytössä ns. suojelusopimus eli työntekijöiden tietämättä hankittu työehtosopimus. Sopimus oli tehty työnantajan etuja valvovan ammattiliiton kanssa ilman, että työntekijöiltä kysyttiin mitään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.