Mainos

Suomalaisviranomaiset: Tiesimme Rochen lääkeskandaalista

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myöntää, että se on tiennyt sveitsiläisen Roche-lääkeyhtiön lääketurvatarkastuksen yhteydessä paljastuneista puutteista.

Verkkosivuillaan Fimea kertoo, että ruotsalaisen Aftonbladet-lehden tänään uutisoima lääkeskandaali on ollut sen tiedossa jo aiemmin, kun Ison-Britannian valvontaviranomaiset tekivät lääketurvatarkastuksen Rocheen.

– Euroopan lääkeviranomaisverkoston jäsenenä Fimea on tietoinen löydöksistä. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että Rochen yksittäisten haittavaikutusten raportointi Suomen viranomaisille olisi ollut puutteellista, todetaan tiedotteessa.

Julkisuuteen levinneiden tietojen mukaan lääkkeet, joiden sivuvaikutuksia on jätetty kertomatta, voivat olla jopa hengenvaarallisia. Roche on jättänyt kertomatta yhteensä 35 eri lääkkeen mahdollisesti vaarallisista sivuvaikutuksista. Kaikkia 35 lääkettä myydään Ruotsissa.

Suomessa Fimea painottaa, että potilaiden tai lääkärien ei ole syytä huolestua tai ryhtyä toimenpiteisiin. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat raportoida haittavaikutuksista suoraan Fimealle.

Viranomaistiedotteen mukaan Fimea ja Rochen tytäryhtiö Suomessa ovat käsitelleet asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.