Mainos

Suomalaisviranomaiset Moskovan Stockmannin tueksi

Suomalaisviranomaiset ovat ottaneet yhteyttä Venäjän talouskehitysministeriöön Moskovan Stockmannin kohtaamien vaikeuksien takia. Asiasta kertoi tänään Moskovassa vieraillut ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen.

- Me olemme halunneet informoida ennakkoon näitä viranomaisia siitä, millaisia ongelmia voi seurata, jos tämä kiista ei ratkea. Tällähän on jo nyt ollut kielteistä vaikutusta Venäjän maineeseen investointikohteena, Väyrynen kuvaili.

Stockmann on käynyt pitkään oikeutta venäläisen vuokranantajansa kanssa vuokransa suuruudesta. Vuokranantajan mukaan vuokrasumma perustuu vanhentuneeseen sopimukseen. Stockmannin mukaan sopimus on pätevä.

Myös välimiesoikeus asettui Stockmannin tueksi. Päätöksen jälkeen vuokranantaja Mosstroiekonombank ja Smolenski Passazh -kauppakeskus kuitenkin sulkivat Stockmannilta sähköt. Myös paikan kyltit on poistettu ulkoseinistä.

- Aika erikoinen yhtälö, kun ottaa huomioon, että meillä on välimieoikeuden päätös, puuskahtaa Stockmannin kansainvälisten toimintojen kehitysjohtaja Jussi Kuutsa.

Viestinvaihtoa "korkealla virkamiestasolla"

Suomalaisviranomaiset ovat yrittäneet lähestyä venäläisiä virkaveljiään jo useilla kirjelmillä. Kysymykseen siitä, miten venäläisosapuoli on vastannut suomalaisten yhteydenottoihin, ulkomaankauppaministeri Väyrynen vastasi pyöreästi.

-Me olemme saaneet korkealta virkamiestaholta etukäteen ilmoituksen jo ennen tätä ministeritapaamista, että asiaa pyritään hoitamaan niissä puitteissa, jotka ovat mahdollisia talouskehitysministeriölle - ottaen huomioon, että kyseessä on kuitenkin oikeusjuttu, jossa ovat osapuolina suomalainen ja venäläinen yritys, Väyrynen sanoi.

Tavaratalo kiinni viikkoja

Stockmannin mukaan menetetty myynti on noin 200 000 euroa päivässä.

- Se merkitsee vuositasolla 70 miljoonan euron myyntiä, ja siitä kun lasketaan tietty prosentti liikevoitoksi, niin siitä voi tappioita haarukoida, toteaa Kuutsa.

- Nythän tavaratalo on ollut suljettuna jo 13. toukokuuta lähtien, enkä usko että tilanne tulee kovin nopeasti muuttumaan. Pelkästään välimiesoikeudenkäynnin päätöksen toimeenpano tulee olemaan pitkällinen prosessi, ja sen perusteella tästä kiinniolosta tulee varmasti pitkähkö, Kuutsa arvioi.

Kuutsan mukaan Moskovan keskusta-Stockmann tullee olemaan suljettuna vähintään useita viikkoja. Sen jälkeen käydään oikeutta myös siitä, miten myyntitappiot korvataan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.