Mainos

Suomalaisvene ensimmäisenä hätiin Kreikan veneturmassa – pelasti 13

Suomen rajavartiolaitoksen partiovene pelasti veden varasta 13 henkilöä Kreikan veneturmassa viime viikolla.

Rajavartiolaitoksen mukaan heidän partioveneensä NV-258 oli ensimmäisenä paikalla onnettomuudessa, jossa kuoli 22 henkilöä. Noin 10 ihmistä on yhä kateissa.

5. toukokuuta sattuneessa turmassa oli osallisena yli 70 Kreikkaan Turkista pyrkinyttä ihmistä. Viranomaiset eivät ole kertoneet heidän kansallisuuksiaan. Maahanpyrkijät olivat matkalla kahdella aluksella, jotka kaatuivat lähellä Samoksen saarta.

Veden varaan joutui yli 60 ihmistä, eikä yhdelläkään ollut pelastusliivejä tai muita kelluntavälineitä. Hukkuneista valtaosa löytyi toisesta aluksesta, kun se hinattiin rantaan. Uhrien joukossa oli neljä lasta.

Suomalaisvene oli turmahetkellä partioimassa merialueella. Vene lähti tarkastamaan pientä vilkkuvaa valoa, ja miehistö havaitsi lämpökamerassa meressä uivan ihmisen. Tämän jälkeen he löysivät merestä vielä kaksi erillistä ihmisryhmää noin 150 metrin päässä toisistaan. Ensimmäinen ryhmä oli ylösalaisin kääntyneen 10-metrisen veneen pohjan päällä, toinen ryhmä roikkui pienen kumiveneen reunanaruista.

Partio pelasti ensimmäisenä veden varasta kolmevuotiaan pojan ja hälytti sen jälkeen Kreikan meripelastuskeskuksen paikalle. Vedestä saatiin pelastettua 36 henkilöä, joista suomalaiset pelastivat 13.

Rajavartiolaitoksen partiovene miehistöineen oli Kreikan aluevesillä osallistumassa Euroopan rajaturvallisuusviraston Frontexin koordinoimaan ja Kreikan isännöimään merirajavalvontaoperaatioon. Tiedottaminen asiassa viipyi, sillä vastuu asiasta kuului Kreikalle ja Frontexille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.