Mainos

Suomalaisvalmentaja odotti ystäviään hotellille - "Moni pieni lapsi jäi ilman isää"

Suomalainen jääkiekkovalmentaja Kari Heikkilä on parhaillaan Minskissä hotellissa, jossa hänen piti tavata onnettomuuskoneessa matkustaneita pelaajia.

– Illalla oli tarkoitus tavata täällä. Kellonajat oli sovittu ja kaikki. Täällä me nyt istumme esimieheni kanssa ja ihmettelemme, mitä teemme seuraavaksi, järkyttynyt Heikkilä kertoo MTV3:n Uutisille.

– Eihän ihminen voi yhdellä kertaa tällaista shokkia tajuta. Tapaus tuntuu aivan uskomattomalta.

Heikkilä toimii parhaillaan Valko-Venäjän joukkueen valmentajana. Sitä ennen hän ehti toimia neljä kautta onnettomuuteen joutuneen Jaroslavlin joukkuueen valmentajana.

– Onnettomuudessa meni paljon hyviä ystäviä. Pelaajia, lääkäreita, huoltajia ja hierojia. Meistä tuli hyviä perhetuttuja ja vietimme paljon aikaa yhdessä.

– Moni pieni lapsi jäi ilman isäänsä, Heikkilä jatkaa.

Jaroslavlin käyttämät koneet hyviä

Heikkilä ei halua ottaa sen tarkemmin kantaa venäläiseen lentoturvallisuuteen. Hän puhuu vain omista kokemuksistaan pelimatkoiltaan.

– Venäjällä lennetään paljon, koska etäisyydet on pitkiä. Tottakai matkan varrella on ollut pieniä ongelmia, Jos verrataan Suomen olosuhteisiin, niin aina ei esimerkiksi korkeus ja vaakanäkyvyys ole laskeutumisessa ollut sen tasoista, jota Suomessa sallittaisiin

– Ne koneet joilla Jaroslavl lensi, vaikuttivat kuitenkin paremmilta kuin millä esimerkiksi Magnitogorskissa lennettiin.

Heikkilä uskoo, että tapaus jättää jälkensä KHL:ään ja koko jääkiekkourheiluun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.