Suomalaisvahti marssi erilaista tietä NHL:n porteille, jahtaa nyt jopa ykkösvahdin roolia – "Halusin olla valmis"

22-vuotias Filip Lindberg on yksi pian alkavan NHL-kauden mielenkiintoisimpia suomalaisnimiä. Yhdysvaltojen yliopistosarjassa vakuuttanut Lindberg kokee olevansa valmis astumaan parrasvaloihin NHL:ssä.

Lindberg saattaa olla monille suomalaisille hieman tuntemattomampi nimi, sillä lahjakas maalivahti hyppäsi suoraan A-junioreista Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän kiekkoili kolmen kauden ajan.

Suomalaisvahti esiintyi NCAA:ssa vakuuttavasti. Lindberg pelasi kolmen kauden aikana yhteensä 50 ottelua hienolla torjuntaprosentilla 93,7. Huimat peliesitykset palkittiin kesällä, kun hän solmi kaksivuotisen sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa.

– Ne olivat hyvät kolme vuotta. Kehityin pelaajana ja menestyimme joukkueena. Minusta tuntui, että on aika ottaa askel eteenpäin urallani. Olen iloinen, että tein niin, Lindberg kommentoi Pittsburghin sivuilla.

Lindbergin tie NHL:ään ei ole kaikista tavanomaisin. Suomalaisvahti päätti siirtyä NCAA-kaukaloihin 19-vuotiaana, koska koki yliopistopolun palvelevan hänen uratavoitteitaan kaikista parhaiten.

– Halusin olla valmis, enkä hosua. Kolme vuotta oli minulle tarpeeksi, jotta kehityin päästäkseni urallani eteenpäin. Se on hyvä polku, koska saat samalla koulutuksen. Se on myös hyvä liiga, joka tarjoaa mahdollisuuden edetä urallasi, jos olet tarpeeksi hyvä, Lindberg kertoo.

NHL-kaukaloihin hyppäävä Lindberg on valmis taistelemaan kynsin ja hampain jopa Pittsburghin ykkösvahdin tontista yhdessä Casey DeSmithin ja Tristan Jarryn kanssa. Lindberg korostaa, että kovasta kilpailutilanteesta huolimatta, maalivahtikolmikon on tultava toimeen keskenään.

– Joka paikassa on taistelua maalivahtien välillä. Se ei tarkoita sitä, että ei voisi olla hyviä ystäviä jäällä tai sen ulkopuolella. Meidän on puskettava toisiamme ja oltava kavereita. Se on hyvä asetelma kaikille, Lindberg sanoo.

185-senttinen Lindberg tiedostaa, ettei hän ole kaukaloiden kookkain maalivahti, mutta pyrkii kompensoimaan kokoaan muilla ominaisuuksilla. Yksi Lindbergin esikuvista on 179-senttinen NHL-tähti Juuse Saros.

– Hänkään ei ole isoin kaveri, mutta tietää mitä tehdä. Hän on supernopea ja aggressiivinen. Se on hyvä tapa pelata meidän kaltaisille kavereille.

Lue myös:

    Uusimmat