Mainos

Suomalaisuuden liitto valitti ihmisoikeutuomioistuimeen

Suomalaisuuden liitto on valittanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen suomenkielisten kansalaisten sivistyksellisten perusoikeuksien loukkaamisesta.

Suomalaisuuden liiton mielestä suomenkielisten kansalaisten perusoikeuksia loukataan, kun ruotsinkielisiä suositaan kohtuuttomasti koulutuspaikkoja jaettaessa. Suomenkielisten on huomattavasti vaikeampi päästä opiskelemaan kuin ruotsinkielisten. Ruotsinkielisiä koulutuspaikkoja on eri koulutustasoilla niin paljon, ettei karsintaa aina tarvita lainkaan.

Liiton mielestä kyseessä on perustuslain 6 ihmisoikeussopimuksen 14 artiklan vastainen menettely. Nämä säädökset edellyttävät kaikissa asioissa kansalaisten tasapuolista kohtelua kielestä ja rodusta riippumatta. Liitto vaatii, että ruotsinkielisten opiskelukiintiöt ja muut erikoisedut lukion, toisen asteen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tasoisessa koulutuksessa on poistettava ja kaikki opiskelijat asetettava samanarvoiseen asemaan äidinkieleen katsomatta. Suomalaisuuden liitto on valittanut aiemmin asiasta oikeuskanslerille, jonka maaliskuisen päätöksen mukaan opetustointa koskevat lait ovat perustuslain mukaisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.