Mainos

Suomalaisuhreilta todennäköisesti vältytty

Yhdysvaltain tiistaiset neljä terrori-iskua eivät näytä vaatineen suomalaisuhreja.

World Trade Centerin torni palaa

Suomen Washingtonin-suurlähetystöstä kerrottiin myöhään eilen, että kaikki New Yourkissa World Trade Centerin suunnalla tiistaisen terrori-iskun aikoihin olleet suomalaiset on tavoitettu, ja he ovat kunnossa. Myöskään Pentagonissa ja Pittsburghin lähellä sattuneet onnettomuudet eivät vaatineet suomalaisuhreja.

New Yorkin alueella selvitettiin illalla vielä noin 30 henkilön olinpaikkaa. Lisäksi noin kymmenen suomalaisen uskottiin olevan jumissa lentokentillä Yhdysvalloissa.

Apua tarvitsevia suomalaisia varten Washingtonin lähetystö on viikonlopun auki päivystyksen varassa. New Yorkin pääkonsulinvirastossa ovet ovat puolestaan avoinna, ja kanslia on auki koko viikonlopun.

"Löydetyistä" henkilöistä tuli ministeriölle tietoa mm. omaisilta ja myös haettavilta itseltään. Ministeriö pohjasi etsintänsä tehtyihin henkilötiedusteluihin, joista laadittiin erityiset koontilistat, jotka toimitettiin Washingtonin suurlähetystöön ja New Yorkin pääkonsulaattiin.

Vielä torstaina ulkoministeriöllä oli vireillä 181 henkilötiedustelua New Yorkissa ja Washingtonissa. Eilen illalla tiedustelujen määrä oli pudonnut 56:een. Washingtonin kohdalla viimeinen tiedustelu tuotti tulosta eilen aamulla.

Ministeriön kriisipäivystyksen puhelin avattiin tiistai-iltana, jolloin ilmoitettiin kolmatta sataa suomalaisnimeä selvitettävien listalle. Ulkoministeriö ottaa vielä vastaan ilmoituksia kadoksissa olevista ihmisistä. Tällä hetkellä kaikki ministeriöön ilmoitetut nimet on käyty läpi.

Ulkoministeriö toivoo, että omaiset ilmoittaisivat puhelinpäivystykseen, jos heidän etsittäviksi pyytämänsä henkilöt löytyvät. Ulkoministeriön puhelinpäivystyksen numero on (09) 278 1389.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja