Mainos

Suomalaistyöntekijä: Bangkokissa lähes sotatila päällä

Thaimaan pääkaupungissa asuvan suomalaisen Ari Heiskasen mukaan Bangkokissa vallitsee jo ”lähes sotatila”. Heiskanen joutui pakenemaan työpaikaltaan viime perjantaina, kun mellakat levisivät alueelle.

-Perjantain jälkeen en ole voinut käydä töissä, koska alue on käytännössä katsoen motissa. Kävin tänään aamupäivällä katsomassa, voidaanko toimistoani avata, mutta ei ainakaan tänään eikä todennäköisesti huomennakaan, Heiskanen kertoo MTV:n uutisille.

- Itse kadulla oli rauhallista ja siellä pystyi liikkumaan, mutta kadun päässä on käytännössä sotatila päällä. Siellä heitetään ”Molotovin cocktaileja” (polttopulloja) ja ammuskellaan. Kun lähdin pois toimistolta, jouduin keskelle mellakoita ja silloin kyllä pelotti.

Heiskanen on asunut ja työskennellyt Bangkokissa noin viiden kuukauden ajan. Hänen työpaikkansa ja asuntonsa sijaitsevat alueella, missä hallitusta vastustavat punapaidat ja sotilaat parhaillaan kahakoivat.

- Jouduin tekemään aamupäivällä pienen kiertoreitin, koska sotilaat eivät päästäneet alueelle katuja pitkin, vaan jouduin kulkemaan sivukujia. Kävin hakemassa passin toimistoltani ja vein samalla kollegalleni lääkkeitä. Hän on alueella motissa asunnossaan.

Heiskanen asuu nyt väliaikaisesti toisella puolella Bangkokia, missä ei ole minkäänlaista mellakointia.

Thaimaan pääkaupungin räjähdysherkkää tilannetta yritetään rauhoittaa myös ulkonaliikkumiskiellolla, joka alkoi kello 20 paikallista aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.