Mainos

Suomalaistutkija pelastui Teneriffan luolaturmasta

Kuusi ihmistä on kuollut Teneriffalla 30 ihmisen ryhmän eksyttyä laajaan luolaverkostoon. Pelastuneiden joukossa oli suomalainen tutkijanainen.

Kanarian saariin kuuluvan Teneriffan luoliin eksyneen ihmisryhmän mukana oli myös suomalainen tutkijanainen. Naisen omaiset kertovat, että hän on kunnossa.

Tähtitieteen tutkijana toimiva suomalainen selvisi ilmeisesti luolastosta omin neuvoin ulos. Hänen espanjalainen miesystävänsä joutui sairaalahoitoon.

Kahdeksan ihmistä jouduttiin pelastamaan ja kuusi kuoli ilmeisesti hapenpuutteeseen, kun 30-henkinen ryhmä eksyi eilen Los Silosin lähellä sijaitsevaan luolaverkostoon. Ryhmä koostui etupäässä espanjalaisista matkailijoista. Mukana oli myös mm. paikallisen tähtitieteilijöiden ympäristöjärjestön jäseniä.

-Heillä oli mukanaan Teneriffalta löydetty koira, Me pohdimme, että ehkä koiran suuntavaisto pelasti heidät, kertoo tutkijanaisen isä.

Kanariansaaret

Hapenpuute tai myrkkykaasu vei tajun

El Mundo -lehden mukaan ryhmän oli määrä tutustua luonnonluolaan, mutta he joutuivat erehdyksessä maanalaiseen vedenhakutunneliin. Lehden haastattelema mies kertoi huomanneensa hapen käyvän vähiin ja pyrkineensä palaamaan takaisin, mutta menettäneensä tajuntansa pilkkopimeässä tunnelissa. Yksi ryhmän jäsenistä onnistui lopulta kutsumaan apua puhelimitse.

El Pais -lehden mukaan ryhmä suuntasi luoliin ilman opasta, koska tämä oli jostain syystä estynyt tulemasta paikalle. Opas antoi ohjeita puhelimitse. Lehden haastattelema 27-vuotias Jose kertoi oppaan kehottaneen ryhmää jatkamaan eteenpäin. Neuvo oli kohtalokas: ryhmä oli jo väärässä tunnelissa, joka suuntasi maan syvyyksiin.

Uhrien arvellaan kuolleen hapenpuutteeseen, joskin viranomaisten mukaan on myös mahdollista, että luola on täyttynyt myrkyllisillä tulivuorikaasuilla. Ruumiit löydettiin yli kilometrin syvyydestä.

-Tunnelit ovat hyvin kapeita. Siellä ei ole paljon ilmaa, ja tämä oli suuri ryhmä, pelastusviranomaisten tiedottaja selittää.

Kahden kilometrin syvyyteen ulottuva, 1800-luvulla kaivettu vedenhakutunneli on ennenkin koitunut vierailijoiden kohtaloksi, El Pais -lehti kirjoittaa verkkosivuillaan.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.