Mainos

Suomalaistutkija: Iskun takana todennäköisesti hyvin koulutetut terroristit

Terrorismiin erikoistuneen tutkijan Juha Saarisen mukaan on todennäköistä, että Pariisin iskun takana olivat hyvin koulutetut terroristit.

– Julkisuudessa olleelta videolta käy selville, että ampujat toimivat ammattimaisesti. Iskijät olivat todella kylmähermoisia ja hyvin varustettuja henkilöitä, Saarinen sanoo.

– Video sinänsä ei paljasta, mistä tai miten nämä taidot on hankittu, eli onko hyökkääjillä esimerkiksi sotilaskoulutusta tai ovatko he olleet taistelemassa jossain konfliktialueella. Vielä ei ole tarpeeksi tietoa, jotta niillä voisi spekuloida sen enempää, Saarinen jatkaa.

Saarisen mukaan Isis-äärijärjestön nousu Syyriassa ja Irakissa on omalta osaltaan rohkaissut länsimaisiakin jihadisteja toimimaan.

– Se mikä suhde tai side tällä pienryhmällä on Isisiin, tai johonkin muuhun jihadistiseen ryhmään, jää nähtäväksi. Huhuja terroristien siteistä Arabian Niemimaan al-Qaidaan on jo liikkunut julkisuudessa.

Isis on myös omalla menestyksellään insipiroinut monia länsimaissa asuvia jihadisteja, samalla kun järjestön johto on pyrkinyt rohkaisemaan heitä tekemään tällaisia iskuja. Kyllä tässä sitä kautta on sidos globaaliin jihadistiseen toimintaan, Saarinen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.