Mainos

Suomalaisturistit huijasivat poliisia New Yorkissa

Kaksikko väitti tulleensa ryöstetyksi päiväkävelyn aikana Keskuspuistossa.

New Yorkin poliisille maaliskuun lopulla tehdyn rikosilmoituksen mukaan 27-vuotias suomalaisnainen oli yhdessä 34-vuotiaan suomalaismiehen kanssa päiväkävelyllä Manhattanilla sijaitsevan Keskuspuiston itäpuolella, kun kaksi ohikulkevaa miestä riuhtoivat mukaansa naisen käsilaukun.

Pari ilmoitti ryöstön Keskuspuiston poliisipiiriin, josta lähetettiin partio etsimään ryöstäjiä lähialueilta. Poliisin mukana ajellut suomalaiskaksikko antoi poliisille tuntomerkkejä ja kuvaili tilanteen kulkua. Tuloksettoman etsinnän jälkeen NYPD kävi läpi myös valvontakameranauhoja ja haastatteli mahdollisia silminnäkijöitä. Mitään ryöstöön viittaavaa ei kuitenkaan löytynyt, joten poliisi tivasi suomalaiskaksikolta lisätietoja. Useita tunteja kestäneen tutkinnan päätteeksi kaksikko myönsi keksineensä koko jutun.


“Pitävät poliisia tyhmänä”

NYPD:n Keskuspuiston poliisipiiri pidätti pariskunnan välittömästi, syyttäen turisteja perättömästä rikosilmoituksesta. Kaksikko pääsi poliisin mukaan myöhemmin vapaaksi.

– Ihmiset tulevat tänne katsottuaan liikaa televisiota ja yrittävät kaikenlaista. Pitävät meitä täysin tyhminä, NYPD:n Keskuspuiston piirissa työskentelevä poliisi kommentoi nimettömänä MTV Uutisille.

New Yorkissa vierailee vuosittain yli 54 miljoonaa turistia. Yllättävän moni päätyy syystä tai toisesta tekemään perättömiä rikosilmoituksia, joten suomalaiskaksikon tilanne ei tullut poliisille yllätyksenä.

– Tylsääkö heillä on, näin isossa kaupungissa? He eivät ajattele asiaa loppuun asti, vaan keksivät juttuja hetken mielijohteesta. Useimmiten saamme nämä pellet paljastettua melko pian.

Poliisin mukaan suomalaiskaksikko ei heti osannut kertoa syytä tai motiivia teolleen, mutta esimerkiksi muutamaa viikkoa aiemmin samanlaista huijausta yrittänyt, 41-vuotias australialaisturisti paljasti suunnitelleensa vakuutuspetosta. Nainen väitti niin ikään Keskuspuistossa hiippailleen ryöstäjän vieneen väkivallalla uhaten muun muassa iPhonen sekä iPadin.

Kovat rangaistukset mahdollisia

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, kuinka suuri sakko suomalaisturisteille rapsahti. Poliisin mukaan vastaavasta rikoksesta yleisin sakkorangaistus on muutamasta sadasta tuhanteen dollariin. Vankeusrangaistuskaan ei ole mahdoton: jos perättömiä rikosilmoituksia on tekijän tilillä useita, voi edessä olla jopa vuoden vankilareissu.

Mikäli perätön rikosilmoitus sen sijaan johtaa toisen osapuolen pidätykseen, on tilanne vieläkin vakavampi ja rangaistus kovempi. Väärin perustein pidätetty voi lisäksi halutessaan haastaa ilmoittajan oikeuteen ja vaatia sitä kautta miljoonakorvauksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.