Mainos

Suomalaisturisti Thaimaan tulvissa — kuin joessa olisi ajanut

Thaimaassa Samuin saarella lomaillut Ari Viljamaa on päässyt pois tulvien koettelemalta saarelta.

Eilen illalla uutisoitiin, että saarella olisi 13 000 turistia jumissa. Viljamaan mukaan tunnelma oli olosuhteisiin nähden yllättävänkin rauhallinen

— Ei siellä mitään paniikkia ollut, mutta epätietoisuutta kyllä. Hermoille alkoi vähän käydä, kun ilmoitettiin, ettei saarelta pääse mitenkään pois, ja kun säätiedotuksestakaan ei mitään tiennyt, Viljamaa kuvailee turhauttavaa tilannetta.

Viljamaan mukaan monta päivää lentoa odottaneet ihmiset saivat eilen toivonpilkahduksen, kun Bangkok Airlinesin kone pääsi laskeutumaan saarelle. Evakuointilento kuitenkin epäonnistui, kun kone ei pystynyt sääolosuhteiden takia nousemaan.

Lauttaliikenne käyntiin tänä aamuna

Aikaisemmista tiedoista poiketen lauttaliikenne Samuin saarelta alkoi toimia tänä aamuna. Viljamaan tiedon mukaan kaikki halukkaat ovat jo päässeet mantereen puolella.

Viljamaa pääsi itse mantereen puolelle jo eilen illalla. Tällä hetkellä hän on matkalla vuokra-autolla Bangkokiin, mistä matka jatkuu tiistaina lentokoneella koti-Suomeen.

Lomansa vastoinkäymiset ja yllättävät käänteet Viljanen ottaa tyynesti.

— Kyllähän tämä vähän semmoiselta extreme-matkailulta on tuntunut eli vaihtelevaa on ollut.

Viime yö on karistanut myös Viljasen pahimmat seikkailuhalut.

— Viime yönä pääsi pulssi vähän kohoamaan. Ajoimme bussilla pilkkopimeässä ja oli semmoinen tunnelma kuin olisi joessa ajanut. Tuli vähän ankea olo, kun ei nähnyt kuinka korkealla ollaan ja veden loiske vain kuului, Viljanen muistelee.

Thaimaan viranomaisten mukaan yli viikon kestänyt myrsky on vaikuttanut ainakin miljoonan ihmisen elämään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.