Mainos

Suomalaistroolari törmäsi rahtialukseen Itämerellä

Suomalaistroolari Sara törmäsi varhain tänään todennäköisesti rahtialukseen Gotlannin saaren kaakkoispuolella Itämerellä. Närpiöstä kotoisin oleva 15-metrinen alus sai törmäyksessä kylkeensä vuodon, mutta uppoamisvaaraa sillä ei ollut. Aluksessa oli törmäyshetkellä kolme kalastajaa, mutta he eivät ei loukkaantuneet rytäkässä.

-Sara on lasikuidutettu puurunkoinen troolari. Sen päällikkö kertoi nähneensä törmäyksen jälkeen vain toisen laivan perävalot, kertoi Turun meripelastuskeskuksen päivystäjä Harri Savila tänä iltana.

Pumppuja kopterilla

Ruotsin meripelastusviranomaiset toimittivat helikopterilla Saralle pumppuja, joilla vuoto saatiin hallintaan. Lähistöllä ollut suomalainen Kalkas-niminen troolari aloitti Saran hinauksen kohti Gotlantia. Myöhemmin Sara otettiin Ruotsin rannikkovartioston aluksen hinaukseen, ja se vietiin Gotlannin itärannikon kalasatamaan, jossa on myös telakka. Perille sen oli määrä saapua noin klo 21.

Törmäys sattui kello kolmen aikaan aamuyöllä, ja tuuli puhalsi kohtalaisella voimalla pohjoisen ja koillisen välistä. Merivartiosto ei tavoittanut alueelta yöllä törmäyksen toista osapuolta, mahdollista rahtialusta. Törmäyksen aikaan troolari ei kalastanut, vaan oli levossa. Troolariin törmännyt vieras raapaisi mukanaan Saran kyljestä lasikuitua niin, että alta paljastunut puinen runko alkoi vuotaa. Pumput olivat tarpeen troolarin pitämiseksi pinnalla.

Hälytys satelliitin kautta

Onnettomuus tapahtui Ruotsin vesillä, ja Sarasta lähti satelliitin välittämänä hälytys vastuualueen Ruotsin meripelastukselle sekä myös tieto lippuvaltion eli Suomen Turun meripelastuskeskukseen. Viestistä saatiin luetuiksi laivan sijainti, alustietoja ja sen puhelinnumero.

Turun keskuksesta soitettiinkin troolariin ja seurattiin senkin jälkeen aluksen vaiheita. Sara lähetti ilmeisesti myös VHF-radiolla hätäviestin Göteborgin meripelastuskeskukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.