Mainos

Suomalaisten yöpymiset Virossa laskussa

Suomalaiset myös viipyivät Virossa entistä lyhyempiä aikoja, sillä yöpymisten määrä väheni peräti kuudella prosentilla.

Suomalaisturistien yöpymiset Viron majoitusliikkeissä ovat pitkästä aikaa kääntyneet laskuun.

Viron turismihallinnon tilastojen mukaan suomalaisten saapumisia majoitusliikkeisiin kirjattiin tammi-kesäkuussa runsaat 331 000 kappaletta eli kolme prosenttia vuoden takaista vähemmän. Suomalaiset myös viipyivät Virossa entistä lyhyempiä aikoja, sillä yöpymisten määrä väheni peräti kuudella prosentilla.

Majoitusliikkeiden luvut eivät kerro koko totuutta, sillä iso osa suomalaisista risteilymatkustajista pistäytyy Virossa vain päiväseltään. Sen verran huolta ne ovat kuitenkin aiheuttaneet, että Viron turismistrategiaan on ensi kertaa kirjattu tavoite, ettei maassa käyvien suomalaisten määrä saisi ainakaan laskea.

Suomalaisten osuus Virossa yöpyvien ulkomaisten turistien määrästä on nyt hitusen yli 50 prosenttia, kun se vuonna 2003 oli vielä noin 65 prosenttia. Kakkosena ovat ruotsalaiset noin kahdeksalla prosentilla. Suomalaisten suhteellista osuutta on vähentänyt se, että Viroon tulee yhä enemmän matkailijoita myös muualta Euroopasta. Alkuvuonna selvässä kasvussa oli varsinkin Venäjältä, Latviasta ja Norjasta tulevien turistien määrä.

Suomalaisten väheneminen aiheutti kuitenkin sen, että ulkomaisten turistien yöpymisten kokonaismäärä kasvoi alkuvuonna vain yhdellä prosentilla.

Virolaiset itse sen sijaan ovat tulojen kasvaessa innostuneet kotimaan matkailusta. He yöpyivät alkuvuonna kotimaan majoituspakoissa peräti 36 prosenttia edellisvuotta enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.