Mainos

Suomalaisten Venäjän-viisumin saantia pyritään nopeuttamaan

Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Avdejev lupaa, ettei suomalaisten matkailu Venäjän lähialueille vaikeudu, vaikka ns. Viipuri-kortti poistuisikin.
-Olipa Viipuri-korttia koskeva päätös millainen tahansa, kannatamme sitä, että suomalaiset voisivat jatkossa hankkia nopeammin Venäjän-viisumin, Avdejev sanoi Helsingissä tänään.

Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi maanantaina, että Venäjän hallitus on päättänyt lakkauttaa Viipuri-kortin, jolla on voinut tehdä päivämatkoja Viipurin ilman varsinaisen viisumin hankkimista. Määräyksen on määrä astua voimaan ensi viikonvaihteessa. Avdejev ei ole itse ehtinyt tutustua päätöksen sisältöön eikä hän osannut kommentoida sitä sen tarkemmin.
-Minun täytyy katsoa, mitä asiassa on päätetty, kun palaan Moskovaan, Avdejev sanoi. Hänen mukaansa Venäjä kaavailee pikaviisumien kirjoittamista Suomen rajan tuntumaan sijaitsevissa konsulipisteissä, mutta yksityiskohtaisempaa tietoa niiden toiminnan alkamisesta hänellä ei ollut.

Interfaxin mukaan konsulipisteiden on määrä aloittaa toimintansa jo ensi lauantaina Vaalimaata ja Nuijamaata vastapäätä sijaitseville Venäjän raja-asemilla.
-Pääasia on se, että ihmisten liikkumista rajan yli helpotetaan mahdollisimman suuressa määrin, ja suomalaiset ja venäläiset voisivat järjestää matkansa ilman tarpeettomia muodollisuuksia, Avdejev korosti. Hän muistutti, että Viipuri-kortti oli yksipuolinen järjestely, eikä venäläisillä ollut samanlaista mahdollisuutta piipahtaa ilman viisumia Suomen puolelle. Viipuri-kortin lakkauttaminen merkitsee hänen mukaansa lähinnä sitä, että matkustusasiakirjoja myönnetään tulevaisuudessa konsulipisteistä, eikä "bensiiniasemilta".

Suomalaiset ovat voineet piipahtaa päivän matkoille Viipuriin vuodesta 1988. Viipuri-kortti on ollut mukava tulonlähde myös Viipurin kaupunginhallinnolle, joka on saanut osan korttimaksusta omaan kassaansa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.