Mainos

Suomalaisten työehdoissa ja palkkatasossa parantamisen varaa

Suomalaiset työehdot ja palkkataso eivät keskeisillä teollisuuden aloilla näytä olevan kilpailukykyisiä useiden Euroopan maiden tasoon verrattuna.

Kolmen ammattiliiton teettämän tutkimuksen mukaan etenkin palkansaajien ostovoima ja irtisanomissuoja ovat Suomessa selvästi Useita Euroopan maita huonompia.

Paperiliiton, Sähköliiton ja Kemianliiton tutkimuksessa vertailtiin Suomen olosuhteita kuuteen Euroopan maahan. Mukana olivat Ruotsi, Norja, Saksa, Ranska, Italia ja Britannia. Tulosten mukaan palkansaajien ostovoima jää energia-alalla ja kemianteollisuudessa vertailumaiden häntäpäähän.

Paperiteollisuuden palkkataso sijoittuu kolmanneksi. Ostovoimaa heikentävät Suomen korkeat hinnat ja verot. Tutkimuksen tekijä Jyrki Raina muistuttaa, että vaikka luotettavia palkkatilastoja ei ole saatavissa, OECD:n ja EU:n lukujen valossa Suomi jää mm. energia-alalla ostovoimaltaan vertailun viimeiseksi.

Tutkimus vahvistaa myös ammattiliitojen näkemystä siitä, että irtisanominen on suomalaisille työnantajille muita maita halvempaa. Tutkimuksen tehneen Jyrki Rainan mukaan Suomessa myös yt-neuvottelut ovat muihin maihin verrattuna "silmänlumetta". Erojen katsotaan johtavan siihen, että kansainvälisten yritysten kannattaa toteuttaa irtisanomiset Suomen tehtailta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.